Logo-AvA website

ALGEMEEN

De Avond van Andijk vindt plaats op 7 juli 2017 op het festivalterrein aan de Kleingouw in Andijk. Het festival heeft meerdere tenten/podia waar nationale en regionale acts optreden.

De Avond van Andijk wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bereidwillige medewerking van de gemeente Medemblik en de inwoners van Andijk. De organisatie bedankt alle medewerkers, vrijwilligers en leveranciers voor hun inzet.

Het festival zal in 2017 voor de 12e keer plaatsvinden.

 

Logo-AvA website

OPENINGSTIJDEN

Vrijdag 7 juli van 17:00 tot 02:00 uur.

Aanvang programma om 17:30 uur
Muntenkassa open tot 01.00 uur
Barren open tot 01.45 uur
Catering open tot 02.00 uur

 

WAT JE WEL EN NIET MEE MAG NEMEN

JA, toegestaan

Simpele (digitale) fototoestellen
Kleine rugzakken en kleine tassen
Poncho’s
Plaid om op te zitten
Zonnebrandcrème

NEE, niet toegestaan

Professionele apparatuur, zoals foto-, audio-, beeld-, en andere opname-apparatuur is niet toegestaan. Door de organisatie worden alle camera’s met verwisselbare lenzen gezien als professioneel en zijn dus niet toegestaan.
Glas, blik en plastic flessen
Scootmobielen
Flyers, stickers en ander promotiemateriaal
Grote rugzakken
Paraplu’s en parasols
Drank en eten in welke verpakking dan ook
Gevaarlijke voorwerpen
Krukjes, klapstoelen en opstapjes
Alle (huis)dieren
Luchtkussens en andere opblaasbare meubels zoals poefjes e.d.
Kinderwagens en (inklapbare) buggy’s
Plastic (bouw)zeil
Drugs
Spandoeken
Let op! Bij twijfelgevallen e.d. beslist de leidinggevende van de security bij de ingang.

 

ETEN EN DRINKEN

Het is niet toegestaan eten of drinken mee te nemen het festivalterrein op. Op het festivalterrein is voldoende en gevarieerd eten en drinken verkrijgbaar.
Aan personen onder de 18 jaar worden geen alcoholische dranken verstrekt.

 

CONSUMPTIEMUNTEN

Op De Avond van Andijk betaal je eten en drinken met consumptiemunten. De munten kunnen in tweeën worden gebroken zodat consumpties ook bijvoorbeeld 0,5 of 2,5 munten kunnen kosten.

Consumptiemunten kunnen worden terug gewisseld voor geld totdat de muntenkassa sluit om 01:00 uur.
Let op! Na afloop van het festival zijn de munten niet meer geldig en kunnen deze dus niet een volgend jaar weer worden gebruikt!

Bij de muntenkassa kun je bij tenminste één loket consumptiemunten betalen met je pinpas. Betalen met een creditcard of buitenlandse pinpas is niet mogelijk.

 

KLUISJES

Op het festivalterrein zijn kluisjes aanwezig om waardevolle spullen in te bewaren. Je kunt je kluisje uiteraard delen met je vrienden. Let op, vol = vol.

 

VEILIGHEID

SECURITY
Het Dijkpopfestival heeft de veiligheid van haar bezoekers altijd uiterst belangrijk gevonden. Een belangrijke bijdrage wordt geleverd door een professioneel securitybedrijf (The Security Company) dat zeer veel ervaring heeft in crowd-control.
EHBO
Wees voorbereid op ieder type weer. Draag laagjes kleding en zorg voor regenkleding en goede schoenen. Paraplu’s zijn niet toegestaan, poncho’s wel. Mocht je gewond raken, vraag dan iemand van de bar of security naar de EHBO post. Daar kunnen ze je verder helpen. Tip: vergeet ook je pasje van de zorgverzekeraar niet mee te nemen.
DRANK / DRUGS
Aan personen onder de 18 jaar worden geen alcoholische dranken verstrekt. Sterke drank is op Dijkpop uit den boze. Koop geen drugs, gebruik geen drugs, rook niet en drink matig. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om drugs bij je te hebben of te verhandelen. De politie hanteert een zero tolerancebeleid wat inhoudt dat drugs op Dijkpop niet zijn toegestaan. Politie en organisatie kunnen bagage hierop doorzoeken en mensen fouilleren.

Zorg goed voor jezelf en je vrienden.

 

MINDERVALIDEN

Uiteraard van harte welkom, onderstaande voorzieningen zijn er voor mindervaliden op De Avond van Andijk:

Rolstoelgebruikers / mindervalide personen kunnen bij de hoofdingang van het festivalterrein gebruik maken van een bredere ingang.
Voor het Mainstage podium staat op enige afstand een verhoogd rolstoelplatform. Om zoveel mogelijk mensen voor wie het bedoeld is gebruik te kunnen laten maken van dit platform, mag er per mindervalide maximaal 1 vriend/familielid mee het platform op. In de Rheino’s Partyground tent is het helaas niet mogelijk om een rolstoelplatform te plaatsen vanwege veiligheidsredenen.
Er is een mindervalide-toilet backstage. Wanneer je gebruik wilt maken van deze voorziening mag één persoon je begeleiden.
Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@dijkpop.nl

Een evenement als De Avond van Andijk kent echter beperkingen op het vlak van voorzieningen. Houd rekening met het volgende:

Er zijn geen speciale rolstoelkaarten te koop.
De ondergrond op het gehele terrein is gras.
Scootmobielen zijn niet toegestaan.
Eventuele begeleiders moeten ook een eigen entreekaart kunnen tonen d.w.z. dat zij geen gratis toegang hebben.

 

PINNEN

Tickets en consumptiemunten kunnen worden betaald door te pinnen. Er is echter geen mogelijkheid om contant geld te pinnen op het terrein. Dit kan bij pinautomaten in Andijk (Middenweg) en Wervershoof (winkelcentrum Molenhoek).

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer komt het tijdschema online?
Het tijdschema komt online zodra het programma compleet is.

Wat is de minimumleeftijd om De Avond van Andijk zonder begeleiding te kunnen bezoeken?
De minimumleeftijd om zonder begeleiding het festivalterrein op te gaan is 12 jaar.

Mag ik een fototoestel meenemen?
Kleine (digitale) camera’s zijn toegestaan, fototoestellen met een verwisselbare lens (grootte maakt niet uit) en de grotere professionele digitale fototoestellen zijn niet toegestaan. Bij twijfel neemt de leidinggevende van de security bij de ingang een beslissing. Film – en geluidsopname apparatuur in welke vorm dan ook is niet toegestaan.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen het festivalterrein op?
Het is niet toegestaan om eten en drinken in welke verpakking dan ook mee te nemen naar het festivalterrein. Op het festivalterrein is voldoende eten en drinken verkrijgbaar.

Worden er uitzonderingen gemaakt voor mensen met diabetes of een glutenvrij dieet?
Mensen die speciale voeding nodig hebben en dit eigen voedsel mee willen nemen het festivalterrein op, dienen hun diabetespas of medische verklaring bij de ingang aan de security te tonen. Houd er rekening mee dat ook eigen voeding verpakt in glas niet toegestaan is.

Ik gebruik medicijnen, kan ik die meenemen?
Als je medicijnen gebruikt die je het festivalterrein mee op moet nemen, zorg er dan voor dat je een doktersverklaring bij je hebt, zodat er bij de security geen onnodige misverstanden / discussies ontstaan.

Waarom zijn scootmobiels niet toegestaan?
Om een aantal redenen is een scootmobiel niet toegestaan op het Avond van Andijk festivalterrein. De voornaamste is vanwege de veiligheid. Het terrein is zo ingedeeld dat bij een eventuele calamiteit de mensen snel het festivalterrein kunnen verlaten zonder dat zij grote of kleine obstakels tegenkomen. Een scootmobiel is helaas een dergelijk klein obstakel waar mensen over kunnen struikelen hetgeen niet alleen gevaarlijk is voor de persoon die op de scootmobiel zit maar ook voor de personen die daarover struikelen. Een grote mensenmassa die op dreef is mag in zijn vrije doorgang op geen enkele wijze belemmerd worden.

Is er een oplaadstation voor mobiele telefoons op het festivalterrein?
Nee, vooralsnog is deze mogelijkheid er niet. Mocht hier, voor aanvang van het festival, nog verandering in komen zullen we dit op deze website laten weten.